Friday, 17 July 2015

Kad raya ucapan berjeler.

Balik kampung wo wo wo balik kampung 🎶

Hm. Aku hanya beraya di Selangor, rumahku heaven-ku. Suasana raya berbeza sekali apabila kau beraya di bandar. Aku rasa sunyi sangat. Untunglah kamu masih punya peluang beraya di kampung tahun ni.

Aku sedih. Mama bagi duit raya. Abah sudah tiada pekerjaan. Jadi tahun ni kami terpaksa tiada baju raya. Untuk yang pertama kalinya . Ya, untuk yang pertama kalinya aku tidak beraya di kampung dalam pada masa yang sama tidak beraya berbaju kurung.

Selalunya, hari pertama raya puasa, majoriti kita akan memakai baju kurang walaupun bukan untuk satu hari suntuk memandang cuaca makin panas menjelang petang. Aku sebak masa mama bagi duit raya. Abah taktahu yang mama bagi kami adik-beradik duit raya. Mungkin mama tak mahu abah malu kerana tak mampu bagi kami apa-apa tahun ni.

Tapi semalam,tengah malam abah ajak kami pi jalan tun abd rahman. Berpusu-pusu manusia kat sana. Yang paling tak tahannya ada yang mabuk, tapi paling banyak, makhluk penghisap vape. Ala yang femes zaman la ni tu ha. Aku pun taktau apa bestnya benda alah tu. Aku ni kalau bau rokok pun tak boleh. Vepe ke apa ke sama je tak boleh juga.

So berbalik kepada cerita sadis, tiba-tiba abah belikan baju sorang sepasang. Alhamdulillah walaupun bukan baju kurang, dapat juga merasa . Terima kasih bah,ma.

Bah, ma, akak minta maaf. Akak tau akak banyak sangat buat salah dgn abh ,ma. Terima kasih lahirkan akak, bagi akak makan minum sampai gemuk sihat alhamdulillah, bagi didikan yang sempurna, cukup agama, akademik. Dan akhirnya akak dapat jugak masuk U. Yes, finally aku di Uitm Melaka, alhamdulillah.

To my beloved, muhd syafiq bin jamaluddin, thanks sebab selalu ada dengan saya sampai lah sekarang. Melayan kerenah saya yang org lain tak mampu nak layan, awak kuat kan? Alhamdulillah, saya masih diberi peluang untuk smbut raya dgn awak tahun ni. Saya minta maaf kalau saya ada buat salah sepanjang perkenalan kita. Saya nak awak tau awak sentiasa dalam hati saya. OhokOhok kbhai 😝😀

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan pesanan anda disini.Segala komen saya hargai :)